Oslo 20220308. Pumpeprisen på drivstoff har steget til over 24 kr pr. liter i Oslo-området. Diesel er dyrere enn bensin. Foto: Terje Pedersen / NTB

En av tre er svært bekymret for de høye drivstoffprisene

En av tre er svært bekymret for de høye drivstoffprisene. Det kommer fram i en ny meningsmåling.

I høst bikket prisen 20 kroner for én liter bensin. Krigen i Ukraina har imidlertid forverret situasjonen. Prisen på drivstoff henger sammen med oljeprisen, som skjøt i været etter den russiske invasjonen av Ukraina. Det får bilistene merke godt, skriver Nationen.

Ifølge en spørreundersøkelse som InFact har gjort på oppdrag fra avisen oppgir en av tre, eller 35,4 prosent, at de er svært bekymret for prisøkningen.

Samtidig sier 46,2 prosent sier de er bekymret i ulik grad, mens 10,3 prosent er helt ubekymret. Resterende svarer at de ikke er berørt.

Det er på Østlandet og i Sør-Norge det er flest som svarer at de er svært bekymret for de økte drivstoffprisene med henholdsvis 48,6 prosent og 47,6 prosent. I Oslo er 30,2 prosent bekymret. På Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge er henholdsvis 42,5 prosent, 32,3 prosent og 32,6 prosent svært bekymret for de økte drivstoffprisene.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.