Mosetertoppen, Hafjell 20210216. Hytte ved Mosetertoppen i Hafjell nord for Lillehammer i Øyer kommune. Foto: Geir Olsen / NTB

Hytteforbundet ber om strømstøtte til 500.000 hytteeiere

I et brev til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ber Norges Hytteforbund om at det innføres strømstøtte til hytter på lik linje som til privatboliger.

Etter en undersøkelse om de svært høye strømprisene blant 2.000 av sine medlemmer har Norges Hytteforbund sendt brev til Vedum hvor de spør om landets 500.000 hytteeiere er oversett eller bare glemt.

Styreleder i Norges Hytteforbund, Trond G. Hagen sier til Nationen at de høye strømprisene har rammet mange hytteeiere hardt, og at de også har behov for strømstøtte på lik linje som eiere av privatboliger.

– For veldig mange går dette hardt ut over privatøkonomien, så hardt at mange får alvorlige problemer med å kunne gjøre opp for seg, kanskje spesielt pensjonistene, men også mange vanlige lønnsmottakere. Den nye modellen for beregning av nettleie, som foreløpig er utsatt, vil forsterke problemet ytterligere, sier Hagen.

Norges Hytteforbund mener at regjeringen snarest må komme på banen med en ordning for hytteeiere med tilbakevirkende kraft for desember 2021.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.