Nå kommer skatteoppgjøret – få med disse skattefradragene

Fra 16 mars til 4 april blir skattemeldingen for 2021 sendt ut og du vil få svar på om du har foreløpig restskatt eller penger til gode. Uansett, det kan være lurt å ta en ekstra sjekk på skattemeldingen din. Har du flyttet lengre bort fra jobb, fått barn eller skilt deg?

Fradragsveilederen til Skatteetaten kan enkelt gi deg en oversikt over noen av de vanligste utgiftene du kan trekke fra. Sjekk her hva du kan få fradrag for: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/fradragsveilederen/

  • Skattemeldingen inneholder en foreløpig skatteberegning basert på de opplysningene Skatteetaten har fått innrapportert om deg. Det endelige skatteoppgjøret kommer etter at skattemeldingen er levert. Skatteoppgjøret kommer mellom april og slutten av oktober.
  • Det er viktig å sjekke skattemeldingen og kontrollere at opplysningene stemmer. Du skal endre skattemeldingen hvis det er feil i opplysningene som er forhåndsutfylt og fylle inn opplysninger om dine økonomiske forhold som mangler. For eksempel opplysninger om inntekt eller formue i utlandet, eller ekstra inntekter fra utleie av eiendom.
  • Fristen for å endre og levere Skattemeldingen er 30 april. Det gjelder for privatpersoner. For selvstendig næringsdrivende – Enkeltmannsforetak, er fristen 31 mai. Se øvrige frister og datoer for skatteoppgjør her: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skattekalender/

Kilde: Skatteetaten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.