Oslo 20220302. Oslo Børs bygning i Oslo Foto: Erik Johansen / NTB

Oljefest og ny rekord på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret gjennom handelsdagen og endte opp 2,19 prosent til 1.273,82 poeng – noe som er ny rekord.

Equinor ble onsdagens mest omsatte aksje med en oppgang på 6,9 prosent. Like bak fulgte Aker BP, som steg med 6,5 prosent.

Det ble en svært god dag for olje- og energiselskapene. Et fat nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for nær 114 dollar, noe som er en prisøkning på rundt 2,3 prosent.

Vår Energi steg med 4,6 prosent, mens Aker Horizons steg med 1 prosent. Aker varslet onsdag morgen sammenslåing av de tre selskapene Aker Horizons, Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind.

Hydrogenselskapet Nel steg med 3,7 prosent, mens sjømatgiganten Salmar gikk opp 1,8 prosent. Kun for noen få selskaper i omsetningstoppen pekte pila den andre veien. DNB falt med 0,6 prosent, mens Telenor og Schibsted falt med henholdsvis 0,3 og 4,4 prosent.

Også i London var det en optimistisk trend på FTSE 100-indeksen, som gikk opp 0,3 prosent. Det samme gjaldt ikke den franske CAC 40-indeksen, som falt med 1,1 prosent. DAX 30-indeksen i Frankfurt falt med 1,7 prosent.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.