Jessheim 20211130. Gjestad trafostasjon og høyspentledninger i Jessheim. Strøm. Strømpriser. Strømpris. Kraft. Energi. Kraftkabler. Kraftkabel. Nettleie. Strømnett. Elektrisitet. Kabel. Strømkabler. Strømledning. Strømledninger. Ledning. Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Rekordpris for strøm i Sør-Norge i mars

Mars ble med god margin den dyreste strømmåneden noensinne i Sør-Norge. Strømmen i sør var mer enn 12 ganger så dyr som i nord.

Månedsprisen i mars endte på 187 øre per kilowattime (kWh) i alle de tre prisområdene i Sør-Norge. Forrige rekord var i desember da prisen endte på 177 øre, skriver Europower.

Lenger nord i landet endte månedsprisen på 17,3 øre i Midt-Norge og 15,1 øre i Nord-Norge. Dette er ikke ny bunnrekord for de nordlige områdene, den ble satt i juli 2020 da månedsprisen endte på 2,7 øre.

Det blir imidlertid satt en solid prisdifferanse-rekord mellom de ulike landsdelene. I Sør-Norge var strømmen 10,8 ganger dyrere enn Midt-Norge, og 12,4 ganger dyrere enn Nord-Norge i mars.

Den nye rekordprisen i Sør-Norge fører også til rekord i utbetaling av strømstøtte. I desember – da prisen lå litt lavere – var støttenivået kun 55 prosent. Siden da er støttenivået hevet til 80 prosent.

Støtten i mars kommer da til å bli 117 øre/kWh når momsen er inkludert.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.