Slik får du best rente på boliglånet ditt

Norges Bank har varslet en renteøkning i mars – og mye tyder på at renten vil økes fra 0,5% til 0,75% allerede på torsdag.

Enten du er førstegangskjøper eller vel etablert med bolig og boliglån, kan det være gunstig å be banken om en lavere rente på lånet. Som førstegangskjøper er det lett å tenke at du får den beste renten i den banken du har lønnskonto og som du har hatt et langt kundeforhold til, men det er ikke gitt at det er slik. Sjekk https://www.finansportalen.no/bank/boliglan/ for å sammenligne renter de ulike bankene kan tilby før du bestemmer deg for hvilken bank du ønsker å søke finansiering hos.

Har du allerede boliglån, kan det være mye penger å spare på å kontakte banken. Synes du det er vanskelig å ringe, send en melding i nettbanken din. Hvis ikke banken kan tilby deg en lavere rente, er det enkelt å flytte lånet til en annen bank som kan gi deg bedre betingelser. Og du behøver faktisk ikke flytte over annet enn lånet ditt.

Når du forhandler med banken om lavere rente, vær oppmerksom på gebyrer knyttet til både låneopptaket og betingelsene på lånet. Noen banker «tar igjen» det tapte på å ha lavere rente på lånet, ved å øke etableringskostnader og gebyrer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.