Oslo 20220121. Strøm, kabler, strømpris, gatelys, soloppgang, morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Analytiker venter rekordhøye sommerstrømpriser

Strømprisanalytiker Tor Reier Lilleholt spår rekordpriser på strøm i sommer.

Prisene er normalt sett lavere om sommeren enn om vinteren, men Lilleholt tror krigen i Ukraina og høye gass- og kullpriser vil bidra til sesongrekord i strømpris også i sommer. I tillegg er det lite snø i fjellet.

– Det legges opp til det høyeste man har sett noen gang. Det er ventet en pris på mellom 1,5 og 2 kroner per kWh i Sør-Norge – uten avgifter – i sommer. Men forbruket vil jo stupe. Strømregningene dine vil falle, men det kommer fortsatt til å bli en del strømstøtte på dette nivået, sier Lilleholt til E24.

Tirsdag mellom klokken 8 og 9 lå strømprisen på 2,73 kroner kilowattimen utenom nettleie og avgifter – den dyreste enkelttimen i april.

Aslak Øverås, informasjonssjef i Energi Norge, organisasjonen som representerer selskapene som produserer, transporterer og leverer fornybar energi, sier produsentene må planlegge fremover.

– Kraftprodusentene disponerer vannet i magasinene slik at det skal holde gjennom hele året. De må også ta høyde for at det er unormalt lite snø i fjellet, og at det kommer mindre nedbør om våren. Alternativet til å holde prisene høye nå, er at magasinene kan gå tomme og vi kan få enda høyere priser når vi kommer til høsten igjen, sier Øverås.

Strømprisanalytiker Tor Reier Lilleholt spår rekordpriser på strøm i sommer.

Prisene er normalt sett lavere om sommeren enn om vinteren, men Lilleholt tror krigen i Ukraina og høye gass- og kullpriser vil bidra til sesongrekord i strømpris også i sommer. I tillegg er det lite snø i fjellet.

– Det legges opp til det høyeste man har sett noen gang. Det er ventet en pris på mellom 1,5 og 2 kroner per kWh i Sør-Norge – uten avgifter – i sommer. Men forbruket vil jo stupe. Strømregningene dine vil falle, men det kommer fortsatt til å bli en del strømstøtte på dette nivået, sier Lilleholt til E24.

Tirsdag mellom klokken 8 og 9 lå strømprisen på 2,73 kroner kilowattimen utenom nettleie og avgifter – den dyreste enkelttimen i april.

Aslak Øverås, informasjonssjef i Energi Norge, organisasjonen som representerer selskapene som produserer, transporterer og leverer fornybar energi, sier produsentene må planlegge fremover.

– Kraftprodusentene disponerer vannet i magasinene slik at det skal holde gjennom hele året. De må også ta høyde for at det er unormalt lite snø i fjellet, og at det kommer mindre nedbør om våren. Alternativet til å holde prisene høye nå, er at magasinene kan gå tomme og vi kan få enda høyere priser når vi kommer til høsten igjen, sier Øverås.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.