Oslo 20040507. Arkivbilde av toalettpapir. Foto: Erlend Aas / NTB

Dopapir og bind kan bli dyrere i sommer

Prisen på bind og dopapir vil stige i sommer, varsler det svenske hygieneselskapet Essity. Nedsalg i Russland og dyrere innsatsfaktorer ligger bak.

Essity, som er morselskap til selskaper som Tena, Libresse og Tork, som selger dopapir og andre produkter i Norge, varsler at prisene kan stige.

– Det er store kostnadsøkninger knyttet til råvarer, distribusjon og energi, sier administrerende direktør Bjørn Øyrås i Essity Norway AS til NTB.

Ifølge Øyrås har kostnadsøkningene pågått over tid, både under og etter pandemien. Krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland har lagt ytterligere press på selskapet. Øyrås kan ikke si noe om hvordan prisøkningene vil se ut.

– Prisstigningene vil variere avhengig av kategori, om den er energi- eller oljedrevet, eller drevet av andre kostnader, sier Øyrås, som poengterer at det ikke er Essity som setter kundenes pris i butikk.

Norske forbrukere vil sannsynligvis oppleve prisøkning til sommeren. Essitys avtaler med dagligvaresektoren blir satt to ganger i året. Neste vindu er 1. juli.

Selskapene under Essity produserer i tillegg til dopapir blant annet feminine produkter og babyprodukter. I 2021 omsatte Essity Norway AS for 1,4 milliarder kroner.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.