Oslo 20220302. Oslo Børs bygning i Oslo Foto: Erik Johansen / NTB

Oljefest ga grønne tall etter tunge dager på børsen

Det ble oppgang på hovedindeksen til Oslo Børs onsdag. Oljeselskaper hadde en god dag, og giganten Equinor ledet an med vekst på 5,01 prosent.

Det ble en vekst på 1,04 prosent for hovedindeksen, som dermed hentet inn igjen noe av tapet på en blodrød børsmandag. Hovedindeksen endte på 1.239,41 poeng.

Oljeselskapene ledet an, til tross for at oljeprisen falt noe utover dagen. Ved børsslutt lå prisen på et fat nordsjøolje på 104,5 dollar, ned 0,5 prosent i løpet av dagen. Tidligere onsdag steg også oljeprisen etter nyhetene om russisk gassnekt til Polen og Bulgaria.

For børsens mest omsatte selskap ble det en god onsdag. Analytikere venter at Equinor vil levere rekordtall for første kvartal. Onsdag gikk aksjekursen rett opp.

Også andre oljeselskaper som Aker BP (+2,56 prosent) og DNO (+4,71 prosent) hadde en god dag. Det hadde også shippingselskapet Goldean Ocean Group (+8,15 prosent) og Norsk Hydro (+5,68 prosent).

REC Silicon hadde nok en tung børsdag og aksjekursen falt med 5,75 prosent. Aker Carbon Capture ble børstaperen med en nedgang på 7,10 prosent.

De toneangivende børsene i Europa klarte ikke å følge Oslo Børs onsdag. FTSE 100-indeksen i London var ned 0,34 prosent ved handelsslutt i Oslo, DAX 30-indeksen i Frankfurt sank 0,38 prosent, mens CAC 40 i Paris falt 0,18 prosent.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.