Sjona 20181022. Havbruksanlegg. Anlegg for lakseoppdrett med spesialbåter for fiskeoppdrett i Sjona, på Helgelandskysten. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Rekordhøy laksepris før påske

På et halvt år har prisen på oppdrettslaks bare gått oppover. I forrige uke lå den på rekordhøye 93,21 korner kiloen for fersk laks.

Høy etterspørsel kombinert med redusert slakting har ført til økte laksepriser. Aldri før har prisen for eksporten vært høyere. Siden september i fjor har prisen gått rett til værs fra litt over 50 kroner per kilo, skriver E24.

– Rett før påske og i påskeuken har vi ekstra høy etterspørsel. Samtidig er det lite slakting rundt påsken. Dette driver opp prisen, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i Sjømatrådet.

Ifølge bransjebladet Ilaks er fortjenesten hos produsentene svært god om dagen. De skrev at oppdrettsselskapet Grieg Seafood hadde en produksjonskostnad på 42 kroner per kilo ved sine anlegg i Rogaland og Finnmark i første kvartal.

I kvartalet varierte ukesprisen for eksportert laks mellom 67 kroner og 88 kroner per kilo. Det betyr en driftsmargin opp mot 100 prosent.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.