Oslo 20220104. Illustrasjonsfoto: strøm, strømpriser, kraft, kraftkabel, kilowattimer Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Strømforbruket i årets første måneder var på laveste nivå noensinne

I de tre første månedene av 2022 var strømforbruket 14 prosent lavere enn på samme tid i fjor, og på det laveste nivået noensinne registrert for første kvartal.

– Den store nedgangen i strømforbruket for alminnelig forsyning må ses i lys av relativt varmt vær i 1. kvartal i år, sier seniorrådgiver Magne Holstad i SSB.

I både januar, februar og mars lå gjennomsnittstemperaturen for hele landet godt over normalen. I første kvartal i fjor lå temperaturene under normalen i to av tre måneder.

Statistikken gjelder for forbruket innen alminnelig forsyning, altså husholdninger, tjenesteytende næringer og annen industri. Forbruket lå på 24,3 TWh i de tre månedene.

Samtidig gikk den samlede produksjonen av elektrisitet ned, og var på 42,6 TWh i første kvartal. Det er 6,6 prosent mindre sammenlignet med samme tid i fjor, da det var rekordhøy produksjon.

Vindkraftproduksjonen økte derimot kraftig og var på 4,7 TWh, det høyeste nivået av vindkraftproduksjon som er registrert i statistikken uavhengig av kvartal.

(©NTB)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.