A business team of young boys have figured out the perfect business model and are swimming in success. Making loads of money for your business requires hard work, teamwork, and a little luck.

BSU – Boligsparing for ungdom

BSU er en gunstig spareordning for deg under 34 år som vil spare til bolig og er den eneste spareformen hvor høy avkastning ikke er relatert til høy risiko. Samtidig som skattefradraget du får gir høy effektiv avkastning. Fra i år kan du spare inntil 27 500 kroner årlig på BSU-konto. Sparer du maksbeløpet kan du trekke fra 20 prosent av sparebeløpet på skatten som tilsvarer at du får inntil kr. 5500.- mindre i skatt. Det er kun de som ikke eier bolig som får skattefradrag ved sparing i BSU. 

Du må betale skatt for å dra nytte av fradraget og får derfor ikke full effekt av fradraget før du har jobbet nok til å ha inntekt over frigrensen på kr. 60 000. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skattekort/frikort/frikort-ellr-skattekort/

Fordelen med å spare i BSU, tillegg til skattefordelen, er at du får høyere innskuddsrente enn på en ordinær sparekonto. Sjekk betingelsene hos de ulike bankene. Her kan det være penger å tjene! 

Du kan spare kr 300 000 totalt i BSU, i tillegg til renteinntektene. Pengene må brukes til kjøp av bolig, nedbetaling av lån eller oppussing av bolig. Det er en forutsetning at pengene brukes til egen bolig du har kjøpt og selv skal bo i. Tar du ut pengene og bruker dem til annet enn de nevnte boligformålene, regnes det som kontraktsbrudd og skattemyndighetene vil kreve at skattefordelen tilbakebetales.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
finansrådgiver002

Ønsker du hjelp med din personlige økonomi?

Få din helt egen økonomiske rådgiver med 10 års erfaring.

Økonomisk rådgiver for dine behov

Fyll inn skjemaet nedenfor og bli kontaktet for en uforpliktende prat.